Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Καλοκαιρινή Διατροφή: Συμβουλές για Σωστή Ενυδάτωση

Καλοκαιρινή Διατροφή: Συμβουλές για Σωστή Ενυδάτωση

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι απαραίτητο να διατηρούμε τον οργανισμό μας καλά ενυδατωμένο. Εκτός από την κατανάλωση νερού, η οποία πρέπει να είναι η βασική μας επιλογή, υπάρχουν τροφές που συμβάλλουν σημαντικά στην επαρκή ενυδάτωση του σώματος. Ευτυχώς, πολλά φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν υψηλές ποσότητες νερού. Ας δούμε μερικές από αυτές τις τροφές.

  1. Αγγούρι

Με περιεκτικότητα περίπου 97% σε νερό, το αγγούρι είναι μία από τις πιο ενυδατικές τροφές. Επιπλέον, είναι καλή πηγή βιταμινών C και K, καθώς και καλίου. Μπορεί εύκολα να προστεθεί στη διατροφή μας, είτε ως σνακ, είτε σε σαλάτες, σε γιαούρτι, σε smoothies ή χυμούς.

  1. Καρπούζι

Το καρπούζι περιέχει περίπου 92% νερό. Χάρη στα επιπλέον θρεπτικά συστατικά του, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και φυσικά σάκχαρα, αποτελεί μια φυσική πηγή ηλεκτρολυτών που ενισχύει την ενυδάτωση του σώματος. Μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ, να προστεθεί σε σαλάτες (συνδυάζεται άριστα με ντοματίνια και λευκό τυρί) ή να γίνει χυμός ή smoothie.

  1. Σέλερι

Το σέλερι αποτελείται από περίπου 95% νερό και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, καλίου και φυτικών ινών. Μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ, συνδυάζεται υπέροχα με τυρί τύπου blue cheese και μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες ή χυμούς. Ένας θρεπτικός χυμός προκύπτει από το συνδυασμό του σέλερι με πορτοκάλι, καρότο και παντζάρι.

  1. Ντομάτες

Οι ντομάτες, με περιεκτικότητα περίπου 95% σε νερό, όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στην ενυδάτωση. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, κάλιο και λυκοπένιο. Παρόλο που πολλοί τις θεωρούν λαχανικό, οι ντομάτες είναι στην πραγματικότητα φρούτο. Μπορούν να καταναλωθούν ωμές, σε σαλάτες ή ακόμη και σε χυμούς.

 

Ηλεκτρολύτες

Για ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση, η πρόσληψη ηλεκτρολυτών είναι εξαιρετική επιλογή. Οι ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, των μυών και των νεύρων. Όταν η ισορροπία τους διαταράσσεται, μπορεί να παρουσιαστεί αφυδάτωση. Η ανισορροπία αυτή μπορεί να προκληθεί από τη διάρροια, την εφίδρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και την έντονη σωματική άσκηση.

Το Hydrolytes της Power Health είναι ο ιδανικός συνδυασμός καλίου και νατρίου για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, όλων των μυών και τη διατήρηση της ισορροπίας στο σώμα.

Νάτριο: Ρυθμίζει την ισορροπία όξινου-αλκαλικού pH, την ισορροπία υγρών, συμβάλλει στη λειτουργία του μυϊκού και νευρικού συστήματος, και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Κάλιο: Ρυθμίζει την ισορροπία όξινου-αλκαλικού pH, τους καρδιακούς παλμούς και την αρτηριακή πίεση, συμμετέχει στην ομαλή σύσπαση των μυών και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορούμε να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο και υγιή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

leave logo icon 2
usp icon 2
Σύστημα ΕπιβράβευσηςΚερδίστε πόντους
αγοράζοντας
leave logo icon 4
usp icon 4
Expert AdviceΖητήστε καθοδήγησηαπό τον ειδικό
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons